Efterskoleliv

Hvordan er efterskolelivet, tænker du sikkert?

Altid det samme.
Aldrig det samme.

Hvordan er efterskolelivet, tænker du sikkert? Vi kan sige, det nok er ret anderledes fra, hvad du har prøvet før. Det, at du bor på skolen – og at du er så tæt på alle hele tiden – gør bare noget.

Der er en fantastisk energi i at være så mange sammen. Er der lige nogen, der har lyst til at løbe over i springhallen? Er musiklokalet ledigt? Skal vi ikke bare lige hygge her? Du vil opleve, at der er en åbenhed og en frihed til at gøre ting på en anden måde. Det er dog også klart, at vi har forskellige behov og grænser, og det, at du er så meget ”på”, kan indimellem være en stor mundfuld.

Sådan vil det også være på Bramming. Vi gør dog alt for at have blik for alle – og for alles forskelligheder – og på at sikre, at undervisning, sport og det sociale liv går op på en fornuftig måde. Til det hører en række rammer og en fast rytme på skolen.

Det er langt hen ad vejen det samme, vi gør hver dag. Og alligevel kan vi næsten garantere, at du sjældent vil opleve to dage, der er ens.

Morgensamling

Vi samles alle hver dag til morgensamling. Her får du nye beskeder, vi har fadervor og tager løbende forskellige temaer og emner op. Derudover bruger vi tid på at synge, fortrinsvis fra Højskolesangbogen. Samlingen er et fast holdepunkt og en god måde at sikre fælles oplevelser gennem sang og det levende ord.

Måltider

Ligesom morgensamlingen er måltiderne et fælles holdepunkt og noget, vi gør meget ud af på Bramming. Der er mødepligt, og alle har faste pladser og pligter, der går på skift.

Vi gør naturligvis også meget ud af din mad. Den er sund og varieret og lagt an, så både din krop og dit hoved kan holde dampen oppe til en hel dag med undervisning, bevægelse og sport. Der serveres 6 måltider om dagen:

Morgenmad: Buffet med havregryn, cornflakes, yoghurt og müsli samt kaffe, te, ost, mælk, frugt mv.

Middagsmad: Varme og varierede retter med frisk salat, brød mv.

Aftensmad: Buffet med stort udvalg af pålæg, salat og frugt mv.

3 mellemmåltider: Frugt, boller, knækbrød mv.

Fællesgymnastik

Fællesgymnastik er noget vi har sammen – alle sammen på skolen. Det er en helt central del af fællesskabet og din efterskoleoplevelse. Alle kan være med. Og alle skal også være med. For nogle kan det måske føles som at blive kastet ud på dybt vand, men vi tager det trin for trin, og du bliver altid mødt på det niveau, du er.

Vi samles to gange om ugen til fællesgymnastik og arbejder frem mod de sjove, spændende og fantastiske gymnastikopvisninger, vi tager rundt med i løbet af foråret.

Stilletime

Efter aftensmaden har vi tre kvarters lektietime, eller stilletime, som vi plejer at kalde det. I et aftalt klasseværelse eller rundt på fløjene vil en eller flere lærere hjælpe med lektier.

Hvis du ikke har lektier, skal du blive på værelset i stilletimen eller i et aftalt klasseværelse. Og da det hedder stilletime, er det naturligvis sådan, at al lyd og musik på det tidspunkt, bliver i ørerne.

Sådan bor du

Virker det en smule grænseoverskridende at skulle bo på værelse med nogen, du ikke kender? Sikkert nok i starten! Men vi kan garantere, at det er overraskende, hvor hurtigt du vænner sig til det. Og hvor vildt du kan savne det, når det er slut.

På Bramming har vi 9 elevfløje. Næsten alle værelser er til 2 personer, og to værelser udgør tilsammen hver deres ”hak” med bad og toilet. Hver fløj har sit eget tekøkken med opholdsstue og tv.

Fløjene er opdelt, så drenge og piger bor hver for sig. Selvfølgelig må drenge besøge pigefløje og omvendt, men kun inden for de tider, vi som efterskole har sat.

Idrætsfaciliteter

Vi går rigtig meget op i sport på skolen. Vi kan sjældent få nok, må vi indrømme. Det kan også ses på de faciliteter, vi har på skolen. Vi har den regel, at de skal være så gode, at det kun er dig selv, der sætter begrænsningerne – hvad enten du brænder for gymnastik, fodbold, håndbold, CS:GO eller noget helt femte.

Vi har en springhal med stortrampoliner, springgrave mv. Der er også en håndboldhal og en spejlsal til rytme. Udenfor har vi en kunstgræsbane med tilhørende goalbox, så der kan spilles fodbold hele året rundt. Desuden har vi fine fitness- og spinning-lokaler samt særligt indrettede Esports-lokaler med kraftfulde gaming PC’ere.

Vi oplever verden sammen

Vores mange fælles oplevelser i hverdagene ryster os godt sammen. Det samme gør vores rejser i løbet af året. Her kommer vi afsted og giver os tid til at udforske verden og os selv i nye rammer. Der er to faste rejser for alle på skolen. En aktiv og sportslig. Og en kulturel og oplysende.

Vi er altid på skitur i Norge i januar. Her får du få lov til sammen med undervisere og ski-instruktører at udfordre dig sig selv i sneen på ét eller to brædder. Om aftenen hygger vi med fællessamling og information. Vi er også altid på en tur til København. Her kommer du rundt og oplever vores hovedstad fra alle sider og lærer nyt om det samfund og den kultur, vi alle bidrager til.

Vores regler

Du vil opleve masser af frihed på Bramming. Men frihed kommer også med et ansvar og dermed også en række regler. Vi har ikke mange, men de er med til at sikre et godt og vellykket ophold for alle på skolen. Reglerne underskrives af dig og dine forældre, inden du begynder, og de står ikke til diskussion.

  • Skolen forbeholder sig ret til at behandle elever forskelligt. Mobning tolereres ikke.
  • Du må kun komme på andre fløje på de fastsatte tidspunkter.
  • Du skal tale pænt og møde venner, lærere og ansatte på skolen på en åben og respektfuld måde.
  • Du har mødepligt til undervisning, måltider, arbejdsopgaver og fællesarrangementer.
  • Cigaretter, e-cigaretter og enhver form for rygning er ikke tilladt på skolen. Det gælder også brugen af snus eller lignende.
  • Det er ikke tilladt at indtage øl, spiritus eller andre rusmidler på skolen eller møde op på skolen i beruset eller påvirket tilstand.
  • Sidst men ikke mindst er det ikke tilladt at gå i seng med hinanden på skolen.

En dag på Bramming

Bliv elev
Besøg os
Brochure