Efterskoleliv

Hvordan er efterskolelivet, tænker du sikkert?

Altid det samme.
Aldrig det samme.

Hvordan er efterskolelivet, tænker du sikkert? Vi kan sige, det nok er ret anderledes fra, hvad du har prøvet før. Det, at du bor på skolen – og at du er så tæt på alle hele tiden – gør bare noget.

Der er en fantastisk energi i at være så mange sammen. Er der lige nogen, der har lyst til at løbe over i springhallen? Er musiklokalet ledigt? Skal vi ikke bare lige hygge her? Du vil opleve, at der er en åbenhed og en frihed til at gøre ting på en anden måde. Det er dog også klart, at vi har forskellige behov og grænser, og det, at du er så meget ”på”, kan indimellem være en stor mundfuld.

Sådan vil det også være på Bramming. Vi gør dog alt for at have blik for alle – og for alles forskelligheder – og på at sikre, at undervisning, sport og det sociale liv går op på en fornuftig måde. Til det hører en række rammer og en fast rytme på skolen.

Det er langt hen ad vejen det samme, vi gør hver dag. Og alligevel kan vi næsten garantere, at du sjældent vil opleve to dage, der er ens.

Måltider

Måltiderne er et fælles holdepunkt og noget, vi gør meget ud af på Bramming. Der er mødepligt, og alle har faste pladser og pligter, der går på skift.

Vi gør naturligvis også meget ud af din mad. Den er sund og varieret og lagt an, så både din krop og dit hoved kan holde dampen oppe til en hel dag med undervisning, bevægelse og sport. Der serveres 6 måltider om dagen:

Morgenmad: Buffet med havregryn, cornflakes, yoghurt og müsli samt kaffe, te, ost, mælk, frugt mv.

Middagsmad: Varme og varierede retter med frisk salat, brød mv.

Aftensmad: Buffet med stort udvalg af pålæg, salat og frugt mv.

3 mellemmåltider: Frugt, boller, knækbrød mv.

Kontaktgruppe

Tekst på vej…

Stilletime

Efter aftensmaden har vi tre kvarters lektietime, eller stilletime, som vi plejer at kalde det. I et aftalt klasseværelse eller rundt på fløjene vil en eller flere lærere hjælpe med lektier.

Hvis du ikke har lektier, skal du blive på værelset i stilletimen eller i et aftalt klasseværelse. Og da det hedder stilletime, er det naturligvis sådan, at al lyd og musik på det tidspunkt, bliver i ørerne.

Fritid

Tekst på vej…

Samling

Flere gange i ugen vil vi mødes til samling. Her får du nye beskeder, og ofte vil en lærer have en fortælling. Derudover bruger vi tid på at synge, fortrinsvis fra Højskolesangbogen. Samlingen er et fast holdepunkt og en god måde at sikre fælles oplevelser gennem sang og det levende ord.

Vores regler

Du vil opleve masser af frihed på Bramming. Men frihed kommer også med et ansvar og dermed også en række regler. Vi har ikke mange, men de er med til at sikre et godt og vellykket ophold for alle på skolen. Reglerne underskrives af dig og dine forældre, inden du begynder, og de står ikke til diskussion.

  • Skolen forbeholder sig ret til at behandle elever forskelligt. Mobning tolereres ikke.
  • Du må kun komme på andre fløje på de fastsatte tidspunkter.
  • Du skal tale pænt og møde venner, lærere og ansatte på skolen på en åben og respektfuld måde.
  • Du har mødepligt til undervisning, måltider, arbejdsopgaver og fællesarrangementer.
  • Cigaretter, e-cigaretter og enhver form for rygning er ikke tilladt på skolen. Det gælder også brugen af snus eller lignende.
  • Det er ikke tilladt at indtage øl, spiritus eller andre rusmidler på skolen eller møde op på skolen i beruset eller påvirket tilstand.
  • Sidst men ikke mindst er det ikke tilladt at gå i seng med hinanden på skolen.

En dag på Bramming

Bliv elev
Besøg os
Brochure