Årets gang

Se årets gang på Bramming Gymnastik og Idrætsefterskole

Et år man ikke glemmer

Skoleåret på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole har 42 skoleuger.

Der er en god blanding af normale undervisningsuger og anderledes uger og dage, med en bred vifte af forskellige aktiviteter. I løbet af året vil man opleve følgende:

• Introdage
  • Prøver 9. årgang og afslutningsprojekt 10. årgang
  • Afslutningsperiode m.m.

Projekter for 10. årgang

Eleverne skal være kreative, skriftlige, praktiske og alt muligt andet i vores forskellige projektuger.

Fagdage for 9. årgang

I fagdagene er der mulighed for at fordybe sig i et fag en halv/hel dag lang. I fagdagene arbejdes der ofte på kryds og tværs mellem klasserne. Undervisningen vil være meget varieret, og kan også indeholde ekskursioner.

A-dage

Anderledes dage, hvor den enkelte elev bliver sat i uvante situationer for at fremme forståelsen af fællesskabet og sig selv.

RUM

R for Rummelighed, U for Udvikling og M for Mod. Tre værdier der betyder meget for vores efterskole. Dertil har vi indrettet et pædagogisk trivselsprogram, hvor vi vil udfordre, skubbe, snakke, lege, grine, græde og meget mere!

Gymnastik dage

Gymnastikdagene har til hensigt at give eleverne fordybelse i gymnastikken og træne til forårets mange gymnastikopvisninger. Dagene er et mix af gymnastik på hold og fællesgymnastik.

Hurlumhejdage

Et afbræk fra dagligdagen, hvor vi smider det hele op i luften, og laver noget helt andet.

Uddannelsesuge for 10. årgang

Vi afholder vores egen uddannelsesuge i stedet for brobygning, hvor vi vil have besøg af forskellige ungdomsuddannelser hos os, og der vil også være mulighed for praktik.

Projekt for 9. årgang og OSO for 10. årgang

I denne uge arbejder 9. klasse projektorienteret og 10. klasse med den obligatoriske selvvalgte opgave.

Performancedage

Det at stå foran andre og performe / fremlægge / være skør / være på er en kunst. Det hjælper vi med.

Værelsesbyttedag

Vi bytter roomies én gang om året, og afsætter en hel dag til at få de nye værelser og fløje på plads.

Camp Bramming

I påsken har vi besøg af 4-7. klasses elever, som skal opleve hvad det vil sige at gå på efterskole. Vores egne elever har en stor rolle i den forbindelse.

Galla

En prægtig dag, hvor vi tager det pæne tøj på, får god mad, gode indslag og en opvisning i Lanciers.

Tønderstævne

Et stort efterskolestævne, hvor op mod 3000 elever samles og dyster, griner og hygger sig på tværs af skoler, og hvor vi kan mærke den her “BRAMMING-familie”.

Skitur

I uge 4 (som regel) arrangerer skolen en fællesrejse for alle elever på ski. Formålet med turen er dels at styrke fællesskabet og dels at give gode oplevelser. Den undervisningsmæssige del af ugen foregår på ski. Der er fællessamlinger med underholdning og information.

Prøveuger 9. årgang og afslutningsprojekt 10. årgang

I disse uger afholdes folkeskolens afsluttende prøver, som er obligatoriske for eleverne i 9. årgang. For 10. årgang er det kulminationen på deres år med det store afslutningsprojekt.

I disse uger vil der være nogle afbræk fra prøver og projekt ved forskellige pædagogiske tilbud og aktiviteter, som eleverne skal deltage i.

Afslutningsperiode m.m.

I afslutningsperioden er der fuld tryk på fra morgen til aften. Det er nu alle elever skal nå at få det sidste klemt ud af efterskoleåret. Mindebøger, spas og løjer, rengøring, hygge er nogle af de ting der fylder den sidste tid. Afslutningsdagen er altid noget helt specielt, hvor der skal udleveres afgangsbeviser og diplomer, og krammes et sidste farvel.

Introdage

De første dag i skoleåret, hvor der arrangeres anderledes undervisning i form af cykelture, aktiviteter for at lære skolen at kende og meget andet

Fløjaftener

Vi har som regel to fløjaftner. En i starten og en ved værelsesbytte. Det er hensigten at skabe et godt fundament for et fløjfællesskab.

Linjefagsdage

En hel dag med det linjefag man elsker. Det giver sved på panden og oplevelser for livet.

Introtur

Formålet med vores introtur som går til Norge (22/23) er at skabe et godt fællesskab, og møde hinanden i nogle andre rammer end skolens.

Kontaktgruppe dage

Vi har fokus på jeres trivsel, og derfor vil vi rigtig gerne snakke med jer. Det gør kontaktlæreren flere gange om året.

Kalender for skoleåret 22/23