Motocross

Et fag med masser af bevægelse og action!

Dyrker du motocross eller kunne du tænke dig at prøve, så er det her lige noget for dig. Faget er tidsmæssigt udvidet til 2,5 timer/uge + øvrige arrangementer.

Formål

Du vil have mulighed for at forbedre dine tekniske færdigheder. Eller starte op helt fra bunden. Du vil opleve det fantastiske i at være med i et team der bare brænder for motocross. En positiv team-spirit er sat meget højt på dagsordenen, vi har det bare sjovt, samtidigt med vi bliver bedre til at køre motocross.

• Balance, Koordination.
  • Startteknik.
  • Svingteknik
  • Overhalingsteknik.
  • Spidshop hvordan..
  • Kassehop/trapezhop hvordan..
  • Indbremsning og acceleration hvordan..
  • Heattræning/farttræning

Der vejledes individuelt i ovenstående.

Vi kører på skolens egen bane, som ligger ca. 10 kilometer væk fra skolen. Hvis du selv har en crosser, må du særdeles gerne medbringe den. Skolen har få ældre maskiner, som du kan køre på.

Det er et krav i undervisningen, at du har hjelm og andet sikkerhedsudstyr på. Hvis du har dit eget udstyr, må du rigtig gerne medbringe dette. Skolen har også nødvendigt udstyr, som kan lånes.

Udover den ugentlige træning på vores egen bane, gæstetræner vi også på Korskrobanen og på Lindknudbanen, 2-3 gange hvert sted.

De forhåbentlig få gange vi ikke kan køre pga. vejret, arbejder vi dels i værkstedet, får gennemgået div. motocrossteorier, motorlære og endelig introduceres eleverne for Trial, som vi kan køre på skolens to trial-motorcykler. Trial foregår på et egnet område lige ved skolen.

Motocrossåret afsluttes med et mesterskab i en A og en B klasse.