Måltider

Mad og efterskole

Køkkenet spiller en væsentlig rolle i hverdagen her på efterskolen. Måltiderne og samværet i spisesalen er med til at sætte rammerne omkring en del af det sociale fællesskab, som er bærende i hverdagen.

Eleverne skal have gode oplevelser omkring måltiderne og vi lægger vægt på, at der er traditioner og opdragelse forbundet med dette. Eleverne har faste pladser og afrydningstjansen går på skift.

Morgenmad og aftensmad serveres som buffet og den varme middagsmad serveres dels på bordene og dels som buffet. Der serveres også tre mellemmåltider – forfriskninger – i løbet af dagen. Eleverne har mødepligt til hovedmåltiderne, hvor også altid lærere deltager.

Køkkenet serverer indbydende, varieret og sund kost, som er nøje sammensat efter de unge menneskers alder og aktivitetsniveau. Der er som oftest flere valgmuligheder i tilbehøret og ved alle mellemmåltider og ved morgenmaden serveres frisk frugt. Køkkenpersonalet er altid lydhøre i forhold til elevernes ris og ros og gode ideer til ændringer eller forbedringer af måltiderne.

Individuelle hensyn

Vi tager gerne individuelle hensyn i tilberedningen af maden, såfremt der er religiøse eller helbredsmæssige forhold der gør sig gældende.